Elektrische vloerverwarmingsmatten

59,40 

Plus 21% MwSt. NL
Levertijd: ca. 3-4 werkdagen

Elektrische vloerverwarming van Vloerverwarmingservice

Het slimme verwarmingssysteem van Vloerverwarmingservice is ideaal voor nieuwbouw en renovatie in badkamers, keukens, gangen of kantoren. Met een vermogen van 150 W/m² is het niet alleen een extra oplossing. Met de juiste bouwkundige omstandigheden kan het ook worden gebruikt als een volwaardig verwarmingssysteem. Ideaal voor ruimtes waar de warmte slechts korte tijd beschikbaar moet zijn of waar radiatoren niet nodig zijn omwille van de ruimte. Elektrische vloerverwarmingssystemen worden steeds vaker gebruikt en concurreren met conventionele alternatieven. De installatie-inspanning is erg laag, omdat er geen ingewikkelde warmtedistributiesystemen geïnstalleerd hoeven te worden. Er is geen extra ruimte nodig voor het verwarmingssysteem of de ketel. Onderhoudswerk en -kosten vallen ook weg. Regeling via een thermostaat biedt nog meer voordelen: u bereikt precies de temperatuur die overeenkomt met uw comfortfactor. Bovendien kan de maximumtemperatuur nauwkeurig worden bepaald en zo voldoen aan de gezondheidsnormen. Belangrijk om te weten: Onze verwarmingsmattenstroken zijn altijd 50 cm breed. Om ze in kamers te installeren, moet je dus meerdere stroken in de juiste kamerlengte bestellen. De verwarmingsmat van Vloerverwarmingservice is geschikt voor zelfinstallatie. Alleen de uiteindelijke elektrische aansluiting moet door een vakman worden uitgevoerd. Er zijn twee installatiemogelijkheden:

  1. Op zwevende dekvloer met onderliggende thermische isolatie. Dit zorgt ervoor dat de warmte de kamer bijzonder snel bereikt.
  2. Op bestaande vloerbedekking (beton of tegels). Eerst wordt een laag duurzaam elastische tegellijm aangebracht. We raden aan om isolatieplaten te leggen, zoals F-Boards met een dikte van 6 mm of 10 mm, met een daaropvolgende droogtijd van 24 uur. De extra isolatie van geëxtrudeerd polystyreen vermindert de warmteafgifte naar beneden drastisch – de normale opwarmtijd wordt gehalveerd.

Frees een voeg voor de vloersensor. Steek de sensor door een gegolfde buis in de voeg en dicht deze af. Leid het andere uiteinde van de sensor en het uiteinde van de koude verwarmingskabel van de mat naar de plaats waar de thermostaat geïnstalleerd moet worden. De verwarmingsmat kan nu eenvoudig worden uitgerold op de dekvloer (1.) of isolatieplaten (2.), rekening houdend met de minimale afstanden. De mat is voorzien van kleefband voor eenvoudige bevestiging. Om zones vrij te houden, bv. onder vast meubilair, kan het dragermateriaal worden uitgesneden en de vrije ruimte worden overbrugd met kabel. Na het aanbrengen van een (extra) laag duurzaam elastische tegellijm kunnen de tegels worden gelegd en de thermostaat worden aangesloten. U geniet onmiddellijk van een aangename warmte binnen uw vier muren.

Uw voordelen met Vloerverwarmingservice:

  • Gezond binnenklimaat
  • Kan worden aangepast aan uw bedrijfspand
  • Lange levensduur
  • Geen onderhoudskosten
  • Nauwkeurige bepaling van de temperatuur
  • Ruimtebesparende verwarmingsoplossing

Opmerkingen:

De thermostaat is inbegrepen in het systeem. Voor kleinere oppervlakken tot 4 m² kunnen de tegels onmiddellijk worden gelegd; voor grotere oppervlakken pas na 24 uur. Niet geschikt voor gebruik buitenshuis, in garages of voor accumulatorkachels. De afstand tussen de verwarmingskabels is ongeveer 100 mm / 80 mm.